چگونه درجه حرارت مجاز CPU را محاسبه کنیم؟

 مطالعه کامل مقاله: ۷ دقیقه

آیا می‌دانستید که گرمای بیش از حد، می‌تواند بر عملکرد کامپیوتر شما و طول عمر قطعات آن تاثیر بگذارد؟ اما سوالی که در این مواقع برای بیشتر کاربران به وجود می آید این است که چگونه باید از این گرما مطلع شویم و از آن جلوگیری کنیم؟

در این مقاله قصد داریم تا محدوده مناسب درجه حرارت CPU را در نوت بوک و پی سی بیان کنیم. با ما همراه باشید:

CPU یک مدار مجتمع داخل کامپیوتر شماست که به تمامی کارهای کامپیوتری روزانه شما جواب می‌دهد. به طور خلاصه CPU قسمتی است که باعث کارکرد مناسب ویندوز و برنامه‌های کاربردی می‌شود.

ایده‌آل‌ترین درجه حرارت خنکی به طور معمول درجه حرارت اتاق است. اگرچه کارکرد یک سی پی یو داغ باعث مشکلاتی اعم از تصادم ناخواسته سیستم تا صدمات فیزیکی به خود سی پی یو می‌شود اما شما می‌توانید با کنترل سرعت فن، سی پی یو را خنک نگه دارید.

گفتنیست بیشتر سی‌پی‌یو‌های جدید شاملAMD RYZEN 7 هستند که یک قابلیت حفاظت دارند، به طوری که اگر داغ شوند، سی پی یو نیز به طور خودکار SHUT DOWN ‌می‌شود. بنابراین با این ویژگی بعید به نظر می‌رسد به سی پی یو آسیب برسد. شما می‌توانید با دمای ۶۰ درجه سلسیوس برای مدت زیادی با کامپیوتر کار کنید اما درجه حرارت ۴۵ درجه تا ۵۰ درجه نیز حرارتی مطمئن است.

چگونه دمای سی پی یو خود را چک کنیم؟

کارکردن با کامپیوتری که دمای آن بالا باشد، در یک بازه زمانی زیاد ایده خوبی نیست، چرا که باعث خرابی سی پی یو یا قطعات دیگر می‌شود. اما می‌توانید به راحتی با استفاده از نرم افزار رایگان Speed Fan درجه حرارت CPU دستگاه خود را چک کنید.

این نرم افزار به شما اجازه می‌دهد نه تنها درجه حرارت سی پی یو، بلکه تمامی سنسورهای حرارتی کامپیوتر را کنترل کنید.

در این نرم افزار CORE0 , CORE، شامل حرارت هر هسته سی پی یو است. شما می‌توانید این نرم افزار را در پیش ضمینه خود داشته باشید و در هنگام کار با سایر نرم افزار‌ها به آن رجوع کرده و درجه حرارت را چک کنید.

 

در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه لپ تاپ و نوت بوک می‌توانید سوالات خود را کامنت بگذارید. همچنین می‌توانید به لینک زیر مراجعه کرده تا با خدمات بیشتر واحد خدمات لپ تاپ، کامپیوتر و بورد فالنیک آشنا شوید:

تعمیرات لپ تاپ، تبلت، کامپیوتر و بورد در فالنیک (ایران اچ پی)

چگونه درجه حرارت مجاز CPU را محاسبه کنیم؟

چگونه درجه حرارت مجاز CPU را محاسبه کنیم؟

انواع کاغذها در صنعت چاپ

امروزه بیش از ۳۰۰۰ نوع کاغذ مختلف، برای مصارف گوناگون، در بازار وجود دارد که هر کدام برای مصارف مختلف چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از موارد مهمی که تاثیر بسیاری روی هزینه چاپ دارد، نوع کاغذ و مقوای مصرفی است، اما گذشته از این تاثیر باید توجه داشت که عدم تطبیق نوع آن با محصول تولیدی ممکن است استفاده از آن را تحت الشعاع قرار دهد. پس لازم است بیشتر در مورد انواع کاغذ و کاربرد آن بدانیم. در ادامه قصد داریم شما را با انواع کاغذها در صنعت چاپ آشنا کنیم. با بخش اول معرفی این کاغذها با ما همراه باشید:

در صنعت کاغذسازی انواع کاغذ به چهار گروه اصلی تقسیم می‌شوند:

الف) کاغذ و مقوای گرافیکی

ب) انواع مقوای بسته بندی

ج) کاغذهای بهداشتی

د) کاغذهای صنعتی برای مصارف الکترونیکی

حال مصرف کننده‌های کاغذ نیز با توجه به استفاده خود در صنعت، به انواع مختلفی تقسیم کرده‌اند. مانند:  کاغذ تحریر، کاغذ روزنامه، کاغذ بایپل، مقوای جلد، کاغذ کتاب و کاغذ پاکت و … که جزو کاغذهای معمولی به شمار می‌آید. اما بطور کلی انواع کاغذهای مورد استفاده در صنعت چاپ به شرح زیر است:

کاغذ روزنامه (Paper News Print):

کاغذی ارزان قیمت که به شکل رول و ورق یافت می شود. قدرت جذب بالا داشته و معمولا برای چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس استفاده می شود.

کاغذ روزنامه از خمیر مکانیکی تهیه شده که بیشتر از خمیر چوب و الیاف بازیافتی تشکیل شده که به شکل رول و ورق یافت می‌شود. این کاغذ برای چاپ روزنامه و صورت حساب‌های ارزان قیمت مثل قبض آب و برق و … استفاده می‌شود. به دلیل وجود ناخالصی موجود در الیاف که لکنین نام دارد، رنگ آن با قرار گرفتن در معرض نور تغییر کرده و حالت پوسیدگی و شکنندگی پیدا می کند. همچنین قدرت جذب بالایی داشته و به طور معمول برای چاپ روزنامه با ماشین افست و لترپرس استفاده می‌شود. گرماژ معمول: ۵۰ گرم

کاغذ تحریر (Writing Paper):

از این نوع کاغذها که بیشتر با روش چاپ افست انجام می‌گیرد، برای چاپ کتاب و اوراق اداری همچون سربرگ، یادداشت و پاکت استفاده می‌شود و به راحتی می‌توان بر روی آن با خودکار یادداشت کرد. کاغذ تحریر در گرماژهای ۷۰گرم تا ۱۲۰ گرم در بازار موجود است.

کاغذ گلاسه مات و براق (Coated Paper & Board – Matt & Glossy):

این نوع کاغذها دارای پوشش براق یا مات هستند که در چاپ‌های رنگی کیفیت خوبی را ارائه می‌دهند. جالب است بدانید که به دلیل داشتن پوشش صاف و یکنواخت این کاغذ، به آن Surface Paper هم گفته می‌شود و در گرماژهای مختلف از ۹۰ گرم تا ۳۰۰ گرم در بازار موجود است.

از کاغذ گلاسه برای چاپ رنگی، ترامه و چاپ مجلات با کیفیت بالا استفاده می‌شود و مواد تشکیل دهنده آن مواد معدنی و خاک چینی  است. البته گفتنیست نوع ارزان تر آن نیز با خمیر چوب و الیاف بازیافتی تولید می‌شود. کاغذ گلاسه‌ی مات و یا ابریشمی را نیز با روش مشابه با کاغذهای گلاسه و استفاده از مواد معدنی و خاک چینی پوشش می‌دهند.

کاغذ خود کپی (Carbonless Paper):

این کاغذ با پوشش شیمیایی که شبیه به کاربن عمل می‌کند، با فشار آوردن بر روی آن، به کاغذ زیرین منتقل می‌شود و یک کپی در صفحه بعدی ایجاد می‌کند.  این کاغذ در چند نسخه تهیه شده که در پشت نسخه اول، از کپسول‌های بسیار ریز رنگی برای انتقال تصویر و یا متن به صفحه زیرین استفاده می‌شود.

گفتنیست که این نوع کاغذ به نام NCR نیز در بازار معروف است و دارای گرماژ ۴۰ تا ۲۴۰ گرمی است. از کاغذ خودکپی بیشتر در مواردی چون، فاکتورها، قبوض، فرم‌ها و قراردادهای چند نسخه‌ای استفاده می‌شود.

 

با انواع کاغذها در صنعت چاپ آشنا شوید

با انواع کاغذها در صنعت چاپ آشنا شوید